وبلاگ - آخرین اخبار

حرفه ای شدن در فضای بین المللی

آیا اگر در حرفه خود در داخل کشور موفق هستیم، می توانیم امید داشته باشیم که در فضای بین المللی هم موفق باشیم؟
مثلا یک برنامه نویس حرفه ای جاوا در داخل کشور، می تواند به همان اندازه در شرکتهای بین المللی هم موفق باشد؟ خاطره ای از یکی از مدیران شرکتهای الکترونیکی-مخابراتی بزرگ کشور خیلی جالب است. می گفت که ما بعد از چندین سال که پیچیده ترین فناوریهای طراحی نرم افزار و سخت افزار را در داخل شرکت خودمان توسعه داده بودیم و تیمی از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان فنی دو سه دانشگاه برتر کشور را هم جمع کرده بودیم، همچنان با یک مشکل اساسی مواجه بودیم: پروژه های طراحی ما معمولا خیلی طولانی تر از پروژه های مشابه در شرکتهای بین المللی بود. مثلا یک «فرستنده» را ما در بهترین حالت در شش ماه می توانستیم طراحی کنیم حال اینکه مشابه این پروژه در خیلی از شرکتهای بین المللی بین ۱ تا ۲ ماه بیشتر طول نمی کشد. نقل می کرد که هرچه مهارتهای فنی بچه ها را بیشتر گسترش می دادیم، تغییر چندان شگرفی در سرعت انجام کار پیدا نمی شد. تا اینکه یکی از بچه هایی که قبلا در شرکت ما کار می کرد و بعد رفته بود آمریکا و توی یکی دو تا شرکت بزرگ مثل مایکروسافت کار کرده بود به شرکت ما آمد و با او صحبت کردیم که ببینیم مشکل کار کجاست. او می گفت که نگاه شما به طراحی پروژه های فنی نگاهِ بناهای ۱۰۰ سال پیش هست که می خواستند یک خانه را با گذاشتن آجر روی آجر درست کنند. شما هرچقدر هم سریع باشید، این روش خیلی طول می کشد. می گفت که نگاه شما بایستی مثل شرکتهای ساختمانی ای باشد که یک سوله بزرگ را با دیوارها و سقف ها و سایر اجزای پیش ساخته در کمتر از چند هفته روی هم سوار می کنند.
تحلیل حرفه ای:
– این مثالی ست از اینکه تغییر دیدگاه چگونه می تواند ما را در مسیر حرفه ای شدن کمک کند. البته برای این کار بعضا نیاز است که صاحب یک دیدگاه متفاوت عمیقا شرایط کاری ما را درک کند و به اصطلاح کمی درگیر کار ما شود. خیلی وقتها مشورتها یا افاضات کوتاه و از راه دور چه بسا بیشتر ذهن ما را مشوش می کند تا اینکه ما را حرفه ای تر کند.
– شرایط محیط حرفه ای نقش خیلی زیادی در مسیر حرفه ای ما دارد. در مثال بالا، یک نرم افزار موفق داخلی اگر در محیط کار شرکتهای بین المللی قرار بگیرد، عملا اثربخشی پایینی دارد. مثل اینکه یکی از بناهای قدیمی را به یکی از شرکتهای ساختمانی که قطعات پیش ساخته را کنار هم نصب می کند ببریم. خیلی وقتها مهم نیست که چقدر عمیق یک مهارتی را می توانیم انجام دهیم (مثلا چقدر سریع و با دقت می توانیم آجرهای یک دیوار را روی هم بچینیم) اگر آن مهارت به صورت اساسی نقشی در فضای حرفه ای ما نداشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.