وبلاگ - آخرین اخبار

تکنولوژی های آینده و مسیرهای کشش حرفه ای!

۵۰ سال پیش ماشینهای حمل بارهای سنگین مانند لیفتراک هنوز ساخته نشده بودند. یکی از حرفه های رایج، حرفه باربری یا همان حمالی بود. باربرها خودشان را عضو یک حرفه کاملا مشخص و تعریف شده می شناختند، انجمن های حرفه ای خاص داشتند، مکان های مشخصی برای جمع شدن دور هم تعریف کرده بودند و معمولا در این مکانها شبکه ای قوی از فعالیتهای اجتماعی و حرفه ای را شکل داده بودند. حتی مسابقات ورزشی مانند وزنه برداری و مچ انداختن که توانمندی بدنی آنها را نشان می داد نیز جزئی از این فعالیتهای جانبی بود.
به مرور با آمدن لیفتراک و سایر ماشین آلات صنعتی حمل بار، به مرور حجم تقاضا برای این افراد کاهش پیدا کرد. بخشی از این افراد تلاش کردند که با تقویت توان جسمی خود، در رقابت با سایر همکاران، شانس خودشان را برای یافتن یک شغل افزایش دهند. به مرور که تعداد کمتری باربر نیاز بود، این رقابت هم شدیدتر شد. به عبارتی دیگر هر باربری شانس اینکه کاری به او داده شود را نداشت. دایره پذیرش این محافل حرفه ای هم تنگ تر شد و به سختی افراد جدیدی را به این حرفه راه می دادند. و توجیحات زیادی از طرف باربرهای قدیمی مطرح می شد که این ماشین های صنعتی مضر هستند، دقت کافی برای حمل بار را ندارد، در جاهایی که دلسوزی و ظرافتهای کاری که یک باربر حرفه ای فقط می تواند به خرج دهد، این ماشین آلات فقط کار را خراب می کنند و … در کنار این تحولات، به مررو دستمزدهای باربرها کاهش پیدا کرد، کارهایی که به آنها محول می شد عمدتا در مکانهای دور افتاده یا حالتهای خاصی بود که هنوز ماشینهای حمل بار نیامده بودند. کار به جایی رسید که در عرض ۵۰ سال، تقریبا بیش از ۷۰ درصد از بازار حمل بار توسط باربرها از بین رفت و این حرفه به مرور رو به انقراض گذاشت.

در کنار واکنشی که بخش زیادی از باربرهای قدیمی و با سابقه از خودشان نشان دادند، بخش دیگری از باربرها (به خاطر ضعف در توان بدنی یا هوشمندی بالاتر در شناخت تحولات حرفه ای) مسیر دیگری را در پیش گرفتند. این باربرها به مرور به یادگیری مهارت رانندگی و هدایت ماشین های حمل بار حرکت کردند. این مهارت، در کنار بقیه توانمندیهای آنها مانند شناخت کارفرمایان، آشنایی با نیازمندیهای حمل بار و شناخت انواع بار و ملاحظات حمل آن باعث شد که به عنوان گزینه های برتر برای انتخاب رانندگان لیفتراک قرار گیرند. هرچند که در ابتدای مسیر یادگیری نحوه هدایت لیفتراک سخت تر از قوی تر کردن بازوان برای حمل بارها به شکل دستی بود، اما به مرور این مساله عوض شد و ماهیت غنی تر و فکری تری که هدایت لیفتراک داشت باعث شد که حرفه جدید آنها جذاب تر شود.

تحلیل حرفه ای:
جهت حرکت کششی ما بسیار تعیین کننده است: هر دو دسته از باربرها به حرکات کششی پرداختند. اما دسته اول در راستای ماندن در حرفه ی در حال انقراض خودشان و دسته دوم در جهت حرکت به سمت حرفه های جدید. چه بسا از نظر فعالیتهای بدنی، دسته اول سختی بیشتری را هم تحمل کردند. لذا اینکه در چه جهتی فعالیتهای کششی خود را تعریف می کنیم، در اثربخشی فعالیتهای کششی بسیار تعیین کننده است.
تحولات حرفه ای لزوما به معنی پشت پا زدن به تمامی مهارتهای گذشته نیست! دسته دومی که به مرور رانندگی لیفتراک را فراگرفتند همچنان بخش زیادی از توانمندیهای مکمل خودشان را حفظ کردند و در حرفه جدید به کار گرفتند. به عبارت دیگر تنها بخشی از هرم تخصص قدیمی آنها تغییر کرده بود: مهارت حمل بار با دست. اما بخش زیادی از مهارتهای مکمل مانند شناخت انواع بار، شناخت کارفرمایان و شرایط کاری حمل بار، مجددا در راستای محور تخصص جدید آنها به درد بخور بود. لذا هنر اینها در ایجاد هم افزایی بین مهارتهای مکمل و ویژه برای شکل دادن به حرفه جدید خودشان بود.

حال فرض کنید که حرفه شما با تحولات تکنولوژیکی جدید مانند انواع فناوریهای روباتیک و دیجیتالی در حال تحول است. شما چه مسیری را برای تحول حرفه ای خودتان می توانید ترسیم کنید؟ چه دسته فعالیتهای کششی ای می توانند به شما کمک کنند؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.