وبلاگ - آخرین اخبار

پنجره جوهری

پنجره جوهری

پنجره جوهری معادل انتخابی من نیست و اصلا واژه جوهری، یک واژه فارسی نیست، بلکه نام انگلیسی این مدل ارتباطی است که از ترکیب اسامی کوچک خالقان آن یعنی Joseph Luft – Harry Ingham درست شده است.
اما درباره این مدل‌ارتباطی باید بگویم که مدلی است برای تبیین روابط انسانی بین فردی و در واقع چهار مربع این پنجره که در اثر رابطه فاکتوریالی شکل می‌گیرند، مناطقی هستند که بین انسانها شکل می‌گیرند.
به پنجره‌جوهری نگاه کن:

همه بحث درباره رابطه خود (self) و دیگران (others)است. در قسمت سمت چپ بالای جدول عبارت known by the self را می‌بینی که به معنی شناخته شده توسط خود است و سمت چپ پائین آن هم عبارت known by others (شناخته شده توسط دیگران) به چشم می خورد، که متاسفانه در این نمودار، عبارت Arena به معنی منطقه، نمی تواند موضوع را به خوبی تبیین کند و بهتر است فرض کنی به جای Arena فارسی نوشته اند باز و آشکار.
خوب این باز و آشکار یعنی چه؟

یعنی اینکه نام شما احسان است و من هم این را می‌دانم. این می‌شود سهم شما و من (دیگران) در بخشی از اطلاعات مربوط به شما که آشکار است.

اما من اگر فرضا یک دوست قدیمی شما بودم از شما اطلاعاتی داشتم که ممکن بود خودتان آن اطلاعات را نداشته باشید (Blindspot)(نقطه کور برای شما) مثلا اینکه شما زود رنج هستید یا فرضا مغرور، یا مهربان هستید و … یعنی unknown by self (خودتان نمی‌دانید) و known by others (من و دیگران می‌دانیم).
اما facade هم به نظرم معادل خوبی نیست و باید به جایش واژه پنهان را بگذارید، یعنی آنجا بخشی از اطلاعات مربوط به شما است که فقط و فقط خودتان از آن خبر داريد(known by the self) و من و دیگران چیزی از آن نمی‌دانیم (unknown by others).وبالاخره بخش unknown هم که در واقع باید آنرا بخش کاملا تاریک ارتباطات میانفردی فرض کرد(ناشناخته برای خود شما و ناشناخته برای دیگران).

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.