وبلاگ - آخرین اخبار

بازخورد اعجاز بازخورد در اسنپ!

یکی از تحولات اجتماعی و اقتصادی در کشور بدون شک همین اسنپ است. اسنپ درسهایی زیادی از جنبه حرفه ای شدن به ما می تواند بیاموزد. یکی از این درسها دقیقا مرتبط با تکنیک یادگیری بازخورد است. قطعا دوستانی که در شهرهای بزرگ هستند این تجربه را داشته اند که بلافاصله بعد از اینکه شما از ماشین پیاده می شوید، اسنپ از شما تقاضا می کند که نظر خودتان را در مورد راننده، ماشین، نحوه رانندگی، تخلفات و حتی مهارت راننده در مسیریابی اعلام کنید. شگفت آور است که همین مساله باعث شده است تا دقیقا رانندگان اسنپ به شدت به این موارد حساس باشند. چندین بار پیش آمد که راننده بدون اینکه متوجه باشد روی دست انداز رفت و سریع بابت این مساله عذرخواهی کرد. گویی که کاملا این احساس را دارد که بازخورد مشتریان به شدت در موفقیتش موثر است. سه نکته خاص در این سیستم بازخورد وجود دارد که می تواند برای بسیاری از فعالیتهای حرفه ای ما آموزنده باشد:

۱) بازخورد بلافاصله بعد از عمل: اگر اسنپ از شما بخواهد که در ۲۴ ساعت آینده بازخورد خودتان را بدهید، احتمالا اینکه شما این کار را بکنید شاید به صفر برسد. مطالعات زیادی نشان داده است که چند دقیقه و یا حداکثرچند ساعت بعد از یک اقدام زمانی ست که اگر قرار است بازخوردی صورت بگیرد، باید این کار انجام شود، وگرنه اگر زمان بگذرد هم مساله به فراموشی سپرده می شود و هم بازخوردها غیردقیق خواهند بود.

۲) بازخورد ساده اما دقیق: تصور کنید که به جای اینکه شما دو سه کلیک ساده انجام بدهید، اسنپ از شما می خواست که یک جمله در توصیف راننده بنویسید. احتمال اینکه شما بازخوردی بدهید باز به صفر می رسد. اگر می خواهیم سیستم بازخوردی را تعریف کنید، سعی کنید که آنرا تا حد امکان ساده و دقیق تعریف کنید. نیازی نیست که در هر بار بازخورد می گیریم، تمامی جنبه های کار خود را ارزیابی کنیم. مثلا یک مدیر ممکن است در یک ماه، فقط تمرکز کند بر روی «سرعت انجام کار» در سازمان خودش و این سوال ساده را مبنای بازخورد گرفتن قرار دهد.

۳) پیوند مستقیم بازخورد با نتایج ملموس: یک راننده اسنپ می داند که اگر بازخوردهای مثبت نداشته باشد مشتری به او داده نمی شود. همین مساله باعث می شود که بازخوردهایی که مشتریان می دهند برایش از نان شب هم واجبتر باشد! پس اگر استاد دانشگاهی هست که قرار است دانشجویان در مورد تدریسش به او بازخورد بدهند، بایستی این بازخورد به شکلی کاملا مشخص و ملموس در میزان حقوق، امکان تدریس در ترم های بعدی و ارتقای شغلی او موثر باشد. بدون پیوند مستقیم بازخورد با نتایج ملموس، تمامی تلاش ما در دادن و گرفتن بازخورد به راحتی هدر خواهد رفت.

در زندگی حرفه ای خودمان هم می توانیم با برقراری این سه اصل بازخورد (سریع، ساده، و موثر) افق های جدیدی برای حرفه ای تر شدن باز کنیم.
هفته ای پر از انرژی های مثبت داشته باشید!

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.