علم و هنر زمانبندی!
در مطالعه ای که Michael Macy و Scott Golder بر روی بیش از ۵۰۰ میلیون توییت ۲.۵ میلیون کاربر از ۸۴ کشور جهان انجام دادند، تلاش کردند تا میزان انگیزش و مثبت اندیشی افراد را در ساعتهای مختلف روز اندازه گیری کنند. نتیجه جالبی که تقریباً در تمامی روزهای هفته، تمامی کشورها و تمامی کاربران به دست آمد این بود که میزان انرژی و مثبت اندیشی ما در ابتدای صبح (بین ساعت ۵ تا ۸ صبح) زیاد است، به مرور تا بعد از ظهر کاهش پیدا می کند (به حداقل خود در حوالی ساعتهای ۵ بعد از ظهر می رسد) و مجدداً در ابتدای شب افزایش پیدا می کند (تصویر زیر به نقل از کتاب When: The scientific secrete of perfect timing).
چند نکته حرفه ای:
1- ریتم زمانی خودم را کشف کنم: این الگوی کلی شاید برای بسیاری از ما صادق باشد، اما مانند هر تعمیم علمی استثناهای زیادی می تواند داشته باشد. از خودمان بپرسیم که الگوی انرژی و انگیزشی «من» در ساعتهای مختلف روز چیست؟ با یک تکنیک ساده می توانیم این الگو را استخراج کنیم: برای سه تا پنج روز (بهتر است روزهای متفاوتی باشند) در ابتدای هر ساعت، به میزان انرژی و انگیزش خودمان نمره ای بین ۱ تا ۵ بدهیم. میانگین میزان انرژی خودمان را برای هر ساعت از روز محاسبه کنیم و نمودار آن را رسم کنیم.
2- بهترین ساعتهای روز برای مهترین فعالیتهای حرفه ای: تصمیمات مهم، اقدامات کلیدی، مباحث حیاتی که نیازمند تمرکز، انرژي و انگیزش بالایی هستند را بایستی در ساعتهایی از روز قرار دهیم که بیشتری انرژی ذهنی و فکری داریم. بهتر است که جلسات کاری (مانند جلسات رأی گیری در مجلس، جلسات تصمیم گیری در خصوص پروژه های کاری و …) در ابتدای صبح گذاشته شود تا اینکه در انتهای وقت کاری که همه با خستگی شدید به دنبال این هستیم که هرچه زودتر از کار فاصله بگیریم.
3- ساعتهای پرانرژی برای خانواده و زندگی شخصی: چه بهتر که به جای انتقال دادن خستگی ها و مشغله های کاری به محیط خانواده، یک دیوار زمانی بین کار و خانواده تعریف کنیم. این دیوار زمانی از لحظه ای شکل می گیرد که از محیط کار خارج می شویم. انرژی مجددی را که در ساعتهای ابتدای شب دریافت می کنیم را به فعالیتهای مفرح و اثربخش در کنار افراد خانواده و دوستان اختصاص دهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!