آزمون تله زندگی نقص و شرم

آزمون تله زندگی نقص و شرم

مقالات تله زندگی نقص و شرم

راهبردهای مهم درمانی تله آسیب پذیری

راهبردهای مهم درمانی تله آسیب پذیری نسبت به ضرر یا بیماری بیماران، ریشه های تحولی طرح واره و ردپای آن را در زندگی خود جستجو می کنند. آنها هزینه های داشتن چنین طرح واره ای را مورد نقد و بررسی قرار می دهند و ذهن خود را به این نکته معطوف می …

مراحل تغییر تلهٔ زندگی نقص / شرم

۱. احساس های بی ارزشی و شرمساری دوران کودکی را درک کنید. کودک آسیب دیدهٔ درون را حس کنید. ۲. فهرستی از شیوه های مقابلهٔ خود ( تسلیم فرار و حمله) برای کنار آمدن با تلهٔ زندگی را بنویسید. ۳. تلاش کنید دست از رفتارهای مقابله ای فرار یا حمله …

نشانه های تلهٔ زندگی نقص/شرم

۱. اگر همسرتان به شما احترام بگذارد انگار خوشی به شما نیامده است و او را مورد انتقاد قرار می دهید. با این کار به عواطف عاشقانه زندگی تان مجال بروز نمی دهید. انگار با رفتارهای خود به همسرتان میفهمانید که لیاقت عشق و محبت را ندارید. ۲. خویشتن …

ریشه های تحولی تلهٔ زندگی نقص/شرم

۱. یکی از اعضای خانواده تان سخت انتقادگر و بد دهن بوده است یا شدیداً شما را مؤاخذه می کرده است. رفتارها، گفتارها و ظاهر شما یک آن از ترکش انتقادها و تنبیه ها در امان نبوده اند. ۲. والدین مدام شما را ناامید و سرخورده می کرده اند. ۳. از طرف پد…

تجارب منجر به شکل گیری تله زندگی نقص/شرم

بیشترین احساسی که با تلهٔ زندگی نقص / شرم همراه می شود، شرمساری است. شرمساری همان احساسی است که به محض برملا شدن عیب ها و ایرادها، بروز پیدا می کند. بنابراین از آنجا که حس شرمساری سخت دردناک و تحمل ناپذیر است، دست به هر کاری میزنید تا احساس …

مشکلات ویژهٔ طرحواره نقص و شرم

اکثر بیمارانی که چنین طرح واره ای دارند، از وجود آن ناآگاهند. تعداد زیادی از آنها نیز به جای احساس درد این طرح واره، سعی در اجتناب جبران افراطی آن دارند. بیماران مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته، نمونهٔ بارز کسانی هستند که به احتمال زیاد طرح واره…

راهبردهای درمانی طرحواره نقص/شرم

راهبردهای درمانی طرحواره نقص/شرم#بخش_اول  در خصوص این طرح واره نیز رابطهٔ درمانی محور اصلی درمان قرار می گیرد. اگر درمانگر دربارهٔ نقص ادراک شدهٔ بیمار، اطلاعاتی به دست بیاورد و درعین حال بتواند از بیمار مراقبت کند، در نتیجه بیمار به احساسی ار…

اهداف درمان طرحواره نقص و شرم

هدف اصلی درمان، افزایش احساس ارزشمندی بیمار است. بیمارانی که طرح وارهٔ آنها بهبود پیدا کرده است، معتقدند ارزش دریافت عشق و احترام را دارند. بیماران در صورت بهبود طرح وارهٔ نقص، احساس می کنند چنین طرحوارهای یا اشتباه بوده یا این که بسیار اغر…

سیمای بالینی طرح واره نقص/شرم

سیمای بالینی طرح واره نقص/شرم#بخش_اول بیمارانی که چنین طرح واره ای دارند معتقدند افرادی ناقص، معیوب، حقیر، بد، بی ارزش یا دوست نداشتنی اند. در نتیجه آنها اغلب در مورد وجودشان، احساس شرمندگی می کنند. آنها چه جنبه هایی از خودشان را ناقص می نگرند…